Agreed

Instruire

Acest modul de instruire a fost elaborat cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului "AGREED- Activarea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării" finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul modulului aparține autorilor și nu reflectă neapărat viziunea Uniunii Europene.

Pentru a vizualiza cursul accesează AICI.

Vă prezentăm broşura “Democrația Participativă” care a fost elaborată şi publicată în cadrul proiectului “Consolidarea Societății Civile La Nivel Local Pentru A Construi Comunități Mai Puternice” finanțat de către NED - National Endowment for Democracy și implementat de ALDA - Asociația Europeană pentru Democrație Locală.  Proiectul “Consolidarea Societății Civile La Nivel Local Pentru A Construi Comunități Mai Puternice” este implementat în paralel cu proiectul “AGREED – Activarea Reformei Guvernării pentru Îmbunătațirea Dezvoltării”, co-finanțat de Uniunea Europeană.

Scopul lucrării este de a prezenta și evidenția rolul democrației participative la nivel local, nivelurile de participare a cetățenilor, criteriile necesare pentru definirea participării civile și a demonstra cîteva practici de succes implementate în Republica Moldova.   

Broșura poate fi descarcăcată aici.

În acest al doilea episod din seria ALDA Talks, expertul Milene Matos din Municipiul Lousada, Portugalia împărtășește expertiza extinsă a acesteia privind guvernanța locală pentru sustenabilitate și strategia municipală Lousada pentru acțiuni de mediu; și agentul de dezvoltare a proiectului ALDA, Lavinia Traina, prezintă oportunitățile de finanțare ale UE pentru finanțarea proiectelor de mediu.

Doar 19% dintre cetățenii mobili ai UE au votat la alegerile europene din 2014. De ce? Ce bariere întâmpină cetățenii mobili ai UE atunci când încearcă să voteze în țara gazdă? Ce inițiative au fost dezvoltate pentru a aborda problema pentru alegerile europene din 2019? Aceasta a fost tema webinarului care a avut loc pe 29 ianuarie. Cu poveștile și experiențele lor, Thomas Huddlestone, liderul campaniei VoteBrussels și director de cercetare la Grupul de politici privind migrația și Anna Zaremba, Coordonatorul Drepturilor UE la Serviciul European de Acțiune Cetățeană (ECAS) îi conduc pe participanți să exploreze tendințele, barierele și inițiativele despre exercitarea drepturilor de vot ale cetățenilor mobili ai UE.

ALDA, în cadrul proiectului AGREED co-finanţat de Uniunea Europeană, organizează instruirile planificate pentru reprezentanții Asociațiilor Publice Locale și Organizațiile Societăților Civile. Aceste instruiri sunt co-finanțate de către National Endowment for Democracy (NED).

Dacă sunteți interesați de instruirile care vor fi organizate, vă rugăm să ne contactați.

Victor Cotruta,

ALDA, Coordonator Proiecte Parteneriatul Estic

e-mail: victor@aldaintranet.org

Tel. +373 69125345

Agenda instruirilor poate fi descărcată aici:link

În acest prim episod din seria ALDA Talks, Secretarul General ALDA, Antonella Valmorbida, și Managerul de Strângere de Fonduri și Relații Externe, Sofia Corsi, au prezentat tema proceselor participative la nivel local, cu introducerea ofițerului Membership Eva Trentin.

Close Menu