Agreed

Noi instruiri Agreed

În perioada 10-14 august 2020 am continuat ciclul de instruri pe tematica implicării cetățenilor în luarea deciziilor la nivel local, pentru încă 5 localități ale țării împreună cu partenerii de proiect LDA Moldova și Clinica Juridică Universitară din Bălți.

În ziua de 11 și 12 august am început instruirile în format On-line pentru raionul Soroca, la care a participat Secretarul consiliului raional dna Stela Zabrian, unde a menționat „la moment se lucrează mult privitor la transparența decizională, cetațenii se implică activ și vin să se consulte regulat unde primesc o sinteză a propunerilor decizionale.” La instruire a participat și Președintele AO ”DESTIN” dna Alla Baran care a evidențiat ideea „cînd APL-urile sunt deschise, atunci și comunitățile se dezvoltă”, asociația de asemenea este beneficiar al proiectului de granturi în cadrul proiectului AGREED.     

Miercuri, în data de 12 august, a urmat activitatea în orașul Hîncești unde am avut o prezență de cca 35 persoane împreună cu Vicepreședintele raionului dl. Secu Vasile care a salutat această întrunire și a invitat primarii cît și reprezentanții APL-urilor să fie cît mai activi și implicați.   

Joi și vineri, am continuat instruirea în format On-line pentru UTA Găgăuzia, unde au participat în jur de 30 persoane. La întîlnirea online a participat Președintele raionului Vulcănești dna Vasilisa Velikar, avînd 2,5 ani de experiență în această funcție a menționat „noi vom fi alături de comunitatea noastră și le vom asculta solicitările”, am salutat prezența Secretarului administrației raionale din Ceadîr Lunga dl. Mihail Sirtmaci și reprezentantului din partea consiliului raional Comrat, dl. Ivanov Petrovici.  

Instruirea pentru raionul Glodeni a fost efectuată joi, în data de 13 august, unde s-au întrunit în jur de 30 primării locale, la care a fost prezent și președintele raionului dl. Ion Cojocari. Reprezentanții APL-urilor locale au aflat noi metode și tehnici de sporire a participării cetățenilor în procesul decizional, au efectuat exerciții în grup și au schimbat diverse opinii.  

În ultima zi a săptămînii instruirea a avut loc fizic în raionul Sîngerei, unde s-au prezentat cca 30 participanți, inclusiv Vicepreședintele raionului dl. Tudor Tutunaru, Șeful Secției Administrației publice dl. Vitalie Tabarcea, Specialistul principal al Secției Administrației Publice dna Ana Foltea, Juristul Aparatului Președintelui dl. Tudor Donos, Specialistul principal al Secției Construcții dl. Mihai Andronic.

viber_image_2020-08-13_11-04-07
IMG_0506
Close Menu