Agreed

Instruiri AGREED

Săptămîna aceasta am continuat instruirile în colaborare cu Consiliile Raionale și Cancelaria de Stat pentru încă 3 localități ale țării și anume – Criuleni, Cimișlia și Ștefan Vodă.

În raionul Criuleni instruirea a avut loc în data de 24 august, luni, unde au participat circa 35 reprezentanți a APL-urilor locale împreună cu președintele raionului Criuleni dl. Pavel SPÎNU, care a încurajat ca “asemenea inițiative ar trebui să aducă rezultate bune în viitor pentru toți participanții”.

În orașul Cimișlia, instruirea a avut loc marți, 25 august, la care s-au adunat în jur de 30 primării locale, la care a fost prezent și specialistul principal din cadrul consiliului raionului dna Ludmila LUPUȘOR. Reprezentanții APL-urilor au avut un schimb de cunoștințe practice și utile care vor duce la îmbunătățirea serviciilor publice la nivel local.

            Instruirea pentru raionul Ștefan Vodă a fost organizată în data de 26 august, la care au participat  în jur de 33 persoane printre care și secretarul consiliului raional dl. Ion ȚURCAN. Participanții instruirii au fost destul de activi și au abordat diverse aspecte privind transparența procesului decizional în cadrul APL-urilor, implementarea principiilor democrației participative și au venit cu concluzii privitor la implicarea cetățenilor în procesul decizional la nivel local.

Close Menu